Principală  —  IMPORTANTE   —   Al 16-lea deces printre lucrătorii…

Al 16-lea deces printre lucrătorii medicali. Un medic urolog, în vârstă de 46 de ani, a fost răpus de COVID-19. Activa timp de 19 ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă

Un medic urolog, în vârstă de 46 de ani, a decedat fiind răpus de COVID-19. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), medicul activa în cadrul Institutul de Medicină Urgentă.

„Cu profund regret anunțăm decesul  medicului urolog Corneliu Rotaru (deces 328), de 46 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19. Internat pe data de 12 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Un foarte bun specialist, care s-a dedicat cu profund devotament şi responsabilitate profesiei şi pacienţilor, activând timp de 19 ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Condoleanțe colegilor și familiei”, potrivit MSMPS.

În total, sistemul medical a pierdut 16 lucrători medicali, confirmați cu infecția COVID-19.

Până la data de 6 iunie, în R. Moldova au fost înregistrate 9247 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 5 450 de persoane au reușit deja să se recupereze în urma infectări. Totuși, numărul de îmbolnăviri continuă să crească, iar potrivit autorităților, la ora actuală, peste 300 de persoane se află în stare gravă.

Până acum au fost înregistrate 326 de decese cauzate de COVID-19.