Principală  —  IMPORTANTE   —   Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor…

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor are un nou director

Serghei Merjan

Serghei Merjan este noul director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Parlamentul a aprobat joi, 28 octombrie, proiectul de hotărâre privind numirea lui Merjan în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al ANSC.

Proiectul de hotărâre a fost susținut de 54 de deputați.

„Se numește Serghei Merjan în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de 7 ani”, a declarat deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca.

Serghei Merjan deține două diplome de licență: în finanțe și contabilitatea firmei și în managementul administrației publice, precum și două diplome de masterat: în audit și expertiză financiară, în contabilitate și audit.

Merjan indică în CV-ul său că anterior a ocupat funcția de consultant la Banca Mondială. Din 2020 până în prezent este expert în achiziții publice la Asociația Promo-LEX. În anii 2018-2019, Merjan a deținut funcția de expert în achiziții publice pentru implementarea sistemului de e-achiziții în R. Moldova (MTender). În anul 2017 Serghei Merjan a activat în calitate de expert în achiziții publice la Centrul de Politici și Reforme Structurale din R. Moldova.

Din 2017 până în 2019, Serghei Merjan a lucrat în calitate de coordonator și consultant în achiziţii în cadrul proiectului Băncii Mondiale„MoldovaSkills Data CapacityBuilding”, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În 2016 Merjan a deținut funcția de expert în achiziții, finanțe și anticorupție la Centrul Analitic Independent Expert-Grup.

Serghei Merjan

ANSC are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestațiilor, inclusiv directorul și directorul general adjunct, care au statut de persoane cu funcții de demnitate publică.

Pe 27 octombrie curent, Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor. În rezultatul concursului, reprezentanții Comisiei l-au propus Parlamentului în calitate de candidat la funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC pe Serghei Merjan.

Pe 10 septembrie 2021, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.