Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Administratorii HoReCa cer autorităţilor…

DOC Administratorii HoReCa cer autorităţilor să elimine restricția privind închiderea unităților de alimentație publică la ora 22.00

horeca
Sursa foto: facebook.com/entouragerestaurant/

Administratorii HoReCa cer autorităţilor să elimine restricția privind închiderea unităților de alimentație publică la ora 22.00 Într-o adresare către Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Economiei și Infrastructuriia, administratorii HoReCa susțin că în ultimele săptămâni, numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut.

Administratorii HoReCa subliniază că reducerea programului de lucru aduce daune importante activităţii economice a întreprinderilor şi face imposibilă remunerarea salariaţilor.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la 15 ianuarie 2021. Prin decizia din 27 noiembrie, se interzice activitatea cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor şi a ringurilor de dans, indiferent de denumirea de firmă a unităţii comerciale. Măsura vizează disco-barurile, cluburile de noapte, karaoke, night-club-urile, discotecile.

Conform deciziei, restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele vor activa nu mai târziu de ora 22:00.