Principală  —  IMPORTANTE   —   Acces limitat al persoanelor pentru…

Acces limitat al persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și lucrărilor de reparație a drumurilor, în perimetrul unor străzi din capitală, în legătură cu vizita oficială în R. Moldova a președinților de Parlament din statele NB8 – DOC

Începând de luni și până miercuri, 30 mai – 1 iunie, va fi limitat accesul persoanelor, pentru desfășurarea întrunirilor, manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor și defrișare a arborilor în perimetrul unor străzi din capitală, în legătură cu vizita oficială în R. Moldova a președinților de parlamente din Statele Baltice și Nordice (NB8).

O dispoziție în acest sens a fost semnată luni, 30 mai, de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, la cererea Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), pentru buna desfășurare a vizitei oficiale.


Conform documentului, se declară limitat temporar accesul persoanelor, pentru desfășurarea întrunirilor manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor și defrișare a arborilor în perimetrul următoarelor străzi:

  • Piața Marii Adunări Naționale (acces liber din data de 1 iunie curent, ora 14:00);
  • Grădina Publică „Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt” (acces liber din data de 1 iunie curent);
  • Scuarul Catedralei Mitropolitane (acces liber din data de 1 iunie curent;
  • Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul strada Ciuflea – strada Mihail Viteazul;
  • Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, în perimetrul străzilor Mitropolit Dosoftei – București;
  • Strada Veronica Micle, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni – strada A. Pușkin;
  • Strada Vlaicu Pârcălab, în perimetrul străzilor Columna – București;
  • Strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Mitropolit Dosoftei – București;
  • Strada Maria Cebotari, în perimetrul străzii Mitropolit Dosoftei – strada București;
  • Strada 31 august 1989, în perimetrul străzii Sfatul Țării – strada A. Pușkin;
  • Strada Nicolae Iorga, în perimetrul străzii 31 august 1989 – strada București;
  • Strada Mitropolit Varlaam, în perimetrul străzii A. Pușkin – strada Mihai Eminescu;
  • Strada A. Pușkin, în perimetrul străzii Mitropolit Varlaam – strada București.

Potrivit deciziei, Direcția transport public și căi de comunicație, Regia exploatare a drumurilor și podurilor „EXDRUPO” vor sista orice lucrări de reparație a drumurilor în perimetrul străzilor nominalizate.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției și Direcția de poliție a municipiului Chișinău vor asigura ordinea publică și vor aduce prevederile dispoziției la cunoștința persoanelor fizice și juridice care își desfășoară sau și-au exprimat intenția de a desfășura întruniri în anumite locuri și în perimetrul străzilor respective.

Marți, 31 mai, Parlamentul R. Moldova va găzdui reuniunea preşedinţilor de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.

Potrivit unei note informative a Legislativului, după discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele 8 delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în R. Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

„Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.