Principală  —  IMPORTANTE   —   „Accent TV” va prelua de…

„Accent TV” va prelua de la „Prime” dreptul de a retransmite postul rus „Pervîi canal”

Foto:1ul.ru

Consiliul Audiovizualului (CA) confirmă, tangențial, informațiile din mass-media din ultimul timp cu privire la intenția postului de televiziune Accent TV de a retransmite emisiunile postul rusesc Pervîi Canal. Mai mult, potrivit CA, Accent TV dorește să-și schimbe denumirea în Primul Canal Moldova. În prezent, emisiunile Pervîi Canal sunt retransmise de către postul de televiziune Prime, proprietarul căruia este ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc, notează Media-azi.

Membra CA Lidia Viziru a confirmat pentru Media-azi.md că întreprinderea Telesistem SRL, care deține postul Accent TV, a solicitat, pe 24 iulie 2019, printr-o scrisoare reperfectarea condițiilor la licența de emisie pe care o deține prin schimbarea postului de televiziune din Accent TV în Primul Canal Moldova și aprobarea noii structuri a serviciului media audiovizual.

Potrivit Lidiei Viziru, în urma examinării acestei solicitări, CA a anunțat postul Accent TV, pe 31 iulie 2019, că sunt necesare și alte documente suplimentare.

„Și aici ne-am referit la contractul cu privire la retransmisiunea, achiziționarea și preluarea programelor realizate de către furnizorul serviciilor media, ce nu se află în jurisdicția Republicii Moldova, încheiat între AO Pervîi Canal Vsemirnaia Seti și Telesistem SRL. La fel, trebuie prezentat și actul care confirmă dreptul de utilizare a logotipului AO Pervîi Canal Vsemirnaia Seti precum și actul care ar confirma utilizarea denumirii și elementele de identificare a serviciului media audiovizual Pervîi Canal Moldova, adică sigla”, a afirmat membra CA.

Lidia Viziru a menționat că Consiliul are dreptul să solicite informații suplimentare în asemenea cazuri și că instituția urmează să ia o decizie după ce Accent TV se va conforma acestor cerințe.

Solicitat de Media-azi.md, administratorul postului de televiziune Accent TV Stanislav Vîjga ne-a răspuns la telefon, dar nu a dorit să comenteze informația respectivă, pe motiv că se află peste hotare.

De menționat că beneficiarul postului de televiziune Accent TV este Vadim Ciubara, proprietarul Media Invest Service (Медиа Инвест Сервис OOO – 100%), despre care RISE Moldova a scris că ar fi „consilierul din umbră” al președintelui Igor Dodon.

Media-azi.md a încercat să afle mai multe de la Serviciul de presă al AO Pervîi Canal Vsemirnaia Seti, întreprinderea fiică a postului Pervîi Canal, responsabilă de difuzarea contentului peste hotarele Federației Ruse, dar li s-a spus că pentru aceasta este necesar să facem o solicitare de informație în scris. Până la această oră nu a fost primit un răspuns de la Serviciul de presă.

Reprezentanți de la PRIME nu au dorit să ofere amănunte despre soarta contractului încheiat cu Pervîi Canal Vsemirnaia Seti. Asistenta directorului PRIME TV, Petru Jelihovschi, a redirecționat jurnaliștii către Lilian Buștiuc, „persoana care știe mai multe”. La rândul său, Buștiuc a afirmat că nu deține nicio informație și că a aflat din presă despre întreruperea contractului.

Foto:1ul.ru