Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A începutul exercițiul „Scutul de…

A începutul exercițiul „Scutul de Foc 2023”. Contingentele de militari vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, pe timp de noapte şi zi

Sursa: Ministerul Apărării

A fost dat start exercițiului multinaţional combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident — 2023”, anunță reprezentanții Guvernului. Ministerul Apărării informează populația că, în perioada desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe traseele din țară.

În cadrul exerciţiului, contingentele de militari vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, pe timp de noapte şi zi, cu implicarea unităților de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

„Recomandăm cetățenilor să respecte condițiile de acces în apropierea centrelor de instruire ale Armatei Naționale pe durata exercițiilor și să fie vigilenți pentru evitarea răspândirii informațiilor false pentru a preveni dezinformarea”, se arată într-un comunicat publicat pe canalul de Telegram al Executivului, Prima Sursă.

„Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” va avea loc până pe data de 22 septembrie 2023, cu participarea a circa 500 de militari.

Scopul acestora este creșterea interoperabilității dintre contingentele participante și nivelului de pregătire pentru operațiunile de menținere a păcii, conform autorităților. Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015. În cadrul acestuia, în 2022, au participat militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din R. Moldova, militari din România şi Statele Unite ale Americii.