Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost lansată prima expoziție…

A fost lansată prima expoziție fotografică realizată de șase femei fotografe

Astăzi, 18 ianuarie, în incinta sediului central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău a fost lansată prima expoziție fotografică, realizată în exclusivitate de șase femei fotografe din R. Moldova sub ghidajul a două fotografe cunoscute din România – Ioana Moldovan și Ioana Cîrlig.

Proiectele fotografice au fost documentate timp de patru luni, iar autorii își propun să aducă în vizorul societății și al autorităților probleme și tematici, precum: strămutarea satelor în urma inundațiilor, drumul laptelui de la producător la consumator, viața cotidiană și provocările persoanelor cu nevoi speciale, comunitățile de moldoveni și muncile lor în Portugalia.

Participantele au fost selectate în cadrul unui program de instruiri și burse, menit să susțină fotografia documentară și fotojurnalismul în rândurile femeilor din Republica Moldova. Valoarea totală a burselor a fost de 4500 de dolari.

Expoziția de fotografii organizată de Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” va putea fi vizitată în perioada 18-31 ianuarie. Evenimentul este susținut financiar de către Black Sea Trust for Regional Cooperation, a project of the German Marshall Fund of the United States.