Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost emisă o nouă…

A fost emisă o nouă avertizare meteorologică: Pe întreg teritoriul R. Moldova, se vor înregistra descărcări electrice și izolat averse puternice, însoțite de vijelie și grindină

Foto: Guliver/ GettyImages

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis joi, 17 iunie, o nouă avertizare meteorologică. Astfel, pe parcursul zilei de joi, în intervalul orelor 13:00 – 21:00, pe întreg teritoriul țării, se vor înregistra descărcări electrice și izolat averse puternice, însoțite de vijelie și grindină.

„Astăzi în intervalul menționat se va menține instabilitate atmosferică, descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s și grindină”, susțin meteorologii.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a anunțat joi, 17 iunie, că în câteva gospodării din raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate de ploi pe parcursul zilei de 16 iunie.

În urma ploilor înregistrate pe teritoriul R. Moldova, în perioada 14-15 iunie, în mai multe raioane din țară au fost înregistrate prejudicii. Potrivit informațiilor prezentate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cel mai afectat a fost raionul Ungheni, unde 65 de hectare de culturi agricole au fost distruse.