Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost detașat cel de-al…

A fost detașat cel de-al optulea contingent al Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo

40 de militari ai Armatei Naționale pleacă în operațiunea KFOR din Kosovo. Ceremonia de detașare a celui de-al optulea contingent al Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo a avut loc astăzi. La eveniment au participat ministrul Apărării, ambasadoarea Italiei și prim-ministrul R. Moldova.

„Vă solicit să vă îndepliniți misiunea cu cinste, onoare și devotament, așa cum ați făcut-o și pe teritoriul național, dar și în operațiuni externe, în Iraq, Georgie, Liberia, Sudanul de Sud, Coasta de Fildeș, Tadjikistan și Ucraina. Vă așteptăm acasă peste 6 luni să ne raportați – „misiune îndeplinită”, a spus ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Ambasadoarea Italiei în R. Moldova, Valeria Biagiotti a participat pentru a doua oară la ceremonia  de plecare a militarilor moldoveni în Kosovo.

„Mă bucur foarte mult să asist astăzi la ceremonia de plecare a militarilor moldoveni care se vor alătura celor italieni, în Kosovo, la KFOR. Este vorba despre o prezență deja consolidată, acesta fiind deja al optulea grup. Italia exprimă înalta sa apreciere pentru disponibilitatea R. Moldova de a participa alături de contingentul italian la operațiunea care, în pofida celor 18 ani trecuți, continuă să aibă un rol important în garantarea stabilității regionale și unui mediu mai sigur, permițând dezvoltarea celor mai bune condiții sociale și economice tuturor cetățenilor din Kosovo”, a spus Biagiotti.

R. Moldova participă în cadrul KFOR începând cu 8 martie 2014, când a trimis un contingent de 41 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii. Decizia de detaşare a contingentului a fost aprobată de Parlamentul R. Moldova la 1 noiembrie 2013.

Citiți și: Ce fac militarii moldoveni în Kosovo Interviu cu Andrei Ţăranu, comandantul contingentului Armatei Naţionale KFOR 7