Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost demis pentru că…

A fost demis pentru că nu a aderat la MAN? Reacția fostului pretor al Preturii sectorului Râșcani după ce a fost eliberat din funcție

Sursa foto: Vlad Melnic/ Facebook

Fostul pretor al sectorului Râșcani, Vlad Melnic, afirmă că a aflat din presă „cu nedumerire și neînțelegere” că primarul capitalei, Ion Ceban, a decis să-l demită. El spune că pe parcursul ultimelor șase luni i s-a cerut să adere la Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), înființat de Ion Ceban, însă nu a acceptat acest lucru.

Reacția lui Vlad Melnic vine la câteva ore după ce primarul capitalei a anunțat că sectorul Râșcani are un nou pretor, fără a oferi prea multe detalii.

După ședința Primăriei municipiului Chișinău, Ziarul de Gardă a întrebat-o pe Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a edilului capitalei, dacă Vlad Melnic a demisionat sau a fost demis, însă nu am primit un răspuns.

Vlad Melnic susține că „despre pașii juridici și de altă natură” va anunța mai târziu.

„Pe parcursul a peste patru ani ne-am cunoscut și am devenit apropiați cu mulți din voi. În cadrul preturii, dar și în jurul acesteia am construit o echipă dinamică, activă și eficientă. La Râșcani și Poșta Veche am reușit să obținem transformări calitative de infrastructură, am restabilit curățenia și ordinea. Am impulsionat activitatea serviciilor comunale. Am amenajat majoritatea curților, am reparat drumuri și trotuare, am reabilitat și am construit parcuri și zone de odihnă, spații verzi. Am perfecționat activitatea transportului public. Am avut grijă de instituții de învățământ și de sănătate, am făcut reparații, am cumpărat mobilier și echipamente tehnice. Am avut grijă de pensionari și persoane cu dizabilități, tineret și sportivi.

Pretura sectorului a devenit deschisă pentru dialog și soluționarea problemelor cetățenilor. Ca rezultat, astăzi pe bună dreptate suntem mândri că sectorul Râșcani este cel mai amenajat și dezvoltat sector.

Cu nedumerire și neînțelegere am aflat din presă că Ion Ceban a decis să mă demită. Fără a respecta legea. Fără o discuție simplă, respectuoasă cu mine, cel puțin pe care am meritat-o și ce era corect de făcut în raport cu echipa și oamenii. Fără cuvinte simple „mulțumesc pentru muncă”. Acest lucru, desigur, necesită înțelepciune și demnitate. O astfel de comportare este inacceptabilă.

Despre pașii juridici și de altă natură voi anunța mai târziu. Dar, înțeleg, că am luat o decizie corectă să nu scriu cerere în MAN. Căci anume asta este exact ceea ce mi s-a cerut pe parcursul ultimelor șase luni. Aprecierea și evaluarea trebuie să fie pentru dedicare și muncă, dar nu pentru un carnet de partid.

Mulțumesc echipei noastre prietenoase, consilierilor municipali, angajaților preturii și Primăriei, agenților economici și oamenilor neindiferenți cu care am fost și vom continua să fim apropiați. Realizarea a sute de proiecte – în sectorul Râșcani și în Chișinău – este meritul dumneavoastră!”, a declarat Vlad Melnic într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Între timp, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Bătrîncea spune că nu este de acord cu decizia primarului capitalei, Ion Ceban, cu privire la demiterea fostului pretor al Preturii sectorului Râșcani Vlad Melnic.

„(…) Vlad Melnic a fost cel mai bun pretor al sectorului Râșcani din toate timpurile. Prin eforturile sale și cu sprijinul echipei noastre, a fost restabilită ordinea, au fost inițiate proiecte majore de infrastructură și a fost realizat un volum mare de muncă. În timpul activității sale, Vlad Melnic a fost printre oameni, a auzit oamenii și a lucrat pentru oameni (…)”, a spus Bătrîncea într-o postare pe contul său de Telegram.

Luni, 11 septembrie, primarul Ion Ceban a anunțat că Mihai Furculiță este noul pretor al Preturii sectorului Râșcani.

Vlad Melnic a venit la cârma Preturii sectorului Râșcani în iulie 2019.