Principală  —  IMPORTANTE   —   77 de burse de merit…

77 de burse de merit vor fi acordate în anul de studii 2021-2022, anunță Guvernul

Imagine-simbol: Agora.md

77 de burse de merit vor fi acordate în anul de studii 2021-2022. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 20 octombrie, lista studenților și elevilor care vor beneficia de aceste burse.

Vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanțate din bugetul de stat:

Bursa Republicii – 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 lei);

Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 lei);

Bursa „Gaudeamus” – 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 lei).

Bursa preşedintelui R. Moldova – 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior (1490 lei) şi 5 burse pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1155 lei).

Potrivit Executivului, la bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste).

„Pentru Bursa Republicii, au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 20 de dosare, iar pentru bursa preşedintelui au fost depuse 23 de dosare. Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări studenților și elevilor bursieri și le urează succes în continuare”, se arată într-o notă informativă a Guvernului.

Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților la bursa președintelui R. Moldova.