Principală  —  Ştiri  —  Social   —   40 de zile de la…

40 de zile de la prăbușirea elicopterului SMURD

Au trecut 40 de zile de la prăbușirea elicopterului SMURD. Astfel, la 12 iulie, în satul Haragîș, raionul Cantemir a fost oficiată o slujbă de pomenire în memoria echipajului SMURD Iași, care și-a pierdut viața în catastrofă aviatică de la începtul lunii iunie curent.

Rudele, colegii și prietenii celor patru membri ai echipajului au ajuns la locul accidentului, pentru a le cinsti memoria. Un sobor de pre­oți au ofi­ciat o slu­jbă de pome­nire la locul unde s-a pro­dus catas­trofa avi­a­tică, ulte­rior, au fost aprinse lumâ­nări și ros­tite mesaje de păreri de rău în memo­ria sal­va­to­ri­lor dece­dați la dato­rie, de recu­noș­tință pen­tru vie­țile ome­nești sal­vate cu pre­țul pro­pri­i­lor vieți.

La sfîrșitul slujbei de pomenire, oficialii prezenți la fața locului au discutat proiectul de construire a unui monument în cinstea salvatorilor eroi care au căzut la datorie.

Amintim că cei patru sal­va­tori ai Ser­vi­ci­u­lui Mobil de Urgență, Rea­ni­mare și Des­car­ce­rare (SMURD) Iași au dece­dat la doi iunie curent, după ce eli­cop­te­rul s-a pră­bu­șit în raio­nul Can­te­mir. Sal­va­to­rii se îndrep­tau spre Cahul pen­tru a pre­lua un cetă­țean ame­ri­can și a-l trans­porta la Chi­și­nău. Asta după ce echi­pa­jul a trans­por­tat o pacientă de 85 de ani de la spi­ta­lul raio­nal Vul­că­nești la Spi­ta­lul de Urgență din Capi­tală. O echipă de 35 de experți ai Minis­te­ru­lui de Interne din Româ­nia au cer­ce­tat locul acci­den­tu­lui pen­tru a face inves­ti­ga­ții teh­nice, iar Pro­cu­ra­tura Gene­rală a R. Mol­dova a des­chis o anchetă în acest caz.

Foto: dse.md