12 pacienți cu deficiențe mentale au fost aduși la mitingul organizat de PD
La mitingul din fața Teatrului de Operă și Balet din Chișinău au participat 12 persoane cu deficienţe mentale, care au fost aduși de la Internatul psihoneurologic din satul Bădiceni, Soroca. Acest lucru a fost confirmat de angajații internatului.
„Toți beneficiarii noștri sunt pe teritoriu. Bărbatul cu deficiențe mentale, care a dispărut, nu e de la noi. Da, la miting au fost 12 pacienți de ai noștri, dar ei au fost toți aduși înapoi”, ne-a explicat o angajată a Internatului psihoneurologic. Întrebată cine i-a adus la acțiunea de protest pe pacienții cu deficiențe mentale, aceasta s-a eschivat. „Nu pot să vă spun. Eu nu am fost cu ei și nu pot să spun cine le-a zis să fie duși acolo. Vorbiți cu directorul, doar că el se află acum pe foaie de boală și nu are cum să vă răspundă”, a adăugat femeia.
Potrivit avocatei Violeta Gașițoi, dreptul celor 12 beneficiari ai internatului au fost încălcate, în cazul în care aceștia nu știau care este scopul plecării lor la Chișinău. „Dacă ei singuri au decis să participe la acest miting, atunci nimeni nu putea să le interzică acest lucru. Însă, știind situația de la internate, când oamenii nu urmăresc știrile de la TV sau radio, atunci bănuiesc că inițiativa de participare a acestor pacieți este dirijată de conducerea instituției”, subliniază avocata.
Amintim că la 13 ianuarie, a avut loc un miting pentru susținerea Partidului Democrat. Oamenii aduși din mai multe regiuni ale țării au cerut crearea unui Guvern democrat.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.