Principală  —  IMPORTANTE   —   1 milion de doze de…

1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în R. Moldova: „E o cifră care aduce speranță”

Un milion de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în R. Moldova în patru luni de la startul campaniei de imunizare. Autoritățile din cadrul Ministerului Sănătății menționează că numărul de doze administrate este „o cifră care aduce speranță, un viitor fără COVID-19, fără restricții și un mediu mai sănătos”.

În context, reprezentanții MSMPS au anunțat cine este persoana care a primit vaccinul cu care a fost atins pragul de un milion de doze administrate.

„Vă mulțumim pentru grija față de sănătatea proprie și a celor dragi. Sunteți un exemplu de responsabilitate și implicare la bunăstarea societății! De asemenea, ne exprimăm recunoştința pentru munca lucrătorilor medicali în această luptă cu virusul Sars-Cov-2, precum şi implicarea lor în procesul de vaccinare.

Persoana care a atins pragul de 1.000.000 e Axenia Ungureanu în vârstă de 48 de ani care s-a vaccinat în cadrul Oficiului Medicilor de Familie Bozieni, Hâncești. Doamna Axenia, vă mulțumim că ați ales să vă protejați viața şi să manifestați dragoste pentru cei dragi! Vaccinarea împotriva COVID-19 salvează vieți. Fii în siguranță”, se menționează în nota MSMPS.

Startul campaniei de vaccinare în R. Moldova a fost dat la 2 martie curent. Primii care şi-au administrat vaccinul au fost lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă. Specialiștii spun că imunizarea și respectarea regulilor de sănătate publică sunt împreună metode eficiente de combatere a pandemiei.