Principală  —  IMPORTANTE   —   1 decembrie, Ziua Națională a…

1 decembrie, Ziua Națională a României – sărbătorită în 2020 fără public

Romanii din toate colturile lumii sarbatoresc astăzi  Ziua Națională a României.

Peste Prut, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, însă, în acest an, în ceremonii restrânse, fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus.

În Bucureşti, aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa la ceremonia oficială în format restrâns, organizată la Arcul de Triumf, relatează Agerpres.

Evenimentul va începe la ora 11 și va dura mai puțin de o jumătate de oră, timp în care circulația rutieră în zona Arcului de Triumf va fi interzisa. La ceremonie vor participa preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990.