Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vladimir Voronin susține că democrații…

Vladimir Voronin susține că democrații s-au înțeles cu socialiștii ca să aleagă un Procuror General. Ce spune despre Stoianoglo

Fostul președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, susține că înainte ca să voteze pentru demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, iar ulterior pentru învestirea noului Cabinet de miniștri în frunte cu Ion Chicu, democrații au avut mai multe înțelegeri cu socialiștii, printre care și selectarea unui candidat pentru funcția de Procuror General.

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că socialiștii au mai multe „înțelegeri” cu democrații și că votul PD pentru demiterea, iar ulterior învestirea noului Guvern, nu ar fi fost gratuit. Declarațiile pe marginea acestui subiect au fost făcute de președintele PCRM, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4.

„De ce atâta importanța, atâta atenție deosebită i se acordă acestei funcții, de ce astfel de bătălii se dau pentru funcția de Procuror General?

După decizia de asumare a răspunderii Guvernului luată de Maia Sandu, Dodon s-a înțeles peste noapte cu democrații. Încă nu se știe ce s-au înțeles ei acolo, dar sigur nu doar cu privire la Procurorul General, au mai multe înțelegeri.
Stoianoglo, din 2002 – 2007 a lucrat la PG, cu Procurorul General, nu mai țin minte. Eu nu cunosc condițiile acestei selecții, daca condițiile sunt așa ca la universitate și îi pun întrebări juridice, gen ce decizii o să ia într-un caz sau altul, asta e una. Dacă această selectare ține de calități moral-psihologice, de demnitate, de onoare, de cinste, păi asta vrea toată lumea. Să fie dreptate în țară. Dacă e așa, atunci să fie sănătos și să fie Procuror General”, a declarat Voronin.

Fostul deputat și vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Stoianoglo, a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de procuror general. Acesta a acumulat cel mai mare punctaj în comparație cu ceilalți trei contracandidați și urmează a fi propus președintelui pentru numirea în funcția de șef al Procuraturii Generale.

Cei patru candidați au obținut următorul punctaj:

  • Alexandr Stoianoglo – 74.22;
  • Vladislav Gribincea – 67.45;
  • Veaceslav Soltan – 59.73;
  • Oleg Crîșmaru – 55.74.