VIDEO/ Dodon a depus o nouă sesizare la CC pentru a afla când poate dizolva Parlamentul

Președintele Igor Dodon a declarat că a depus o nouă sesizarea la Curtea Constituțională pentru a clarifica când poate dizolva Parlamentul în cazul în care nu va fi formată o majoritate parlamentară.

Potrivit legislației, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. Șeful statului susține însă că nu este clar dacă numărătoarea celor trei luni începe din momentul validării rezultatelor alegerilor, sau de la prima ședință a Parlamentului.

Igor Dodon a mai menționat că partidele ar avea la dispoziție circa două săptămâni pentru a găsi limbă comună. În caz contrar, acesta va dizolva noul Parlament.

„Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii R. Moldova, oamenii, așteaptă rezultate, crearea majorității parlamentare și ca deputații să se apuce de lucru. Mă adresez deputaților, sau vă apucați de lucru și creați majoritate parlamentară, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit să găsiți limbă comună, și duceți-vă la anticipate”, a declarat Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *