Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ceban promite că va…

VIDEO Ceban promite că va părăsi PSRM după ce îi va fi validat mandatul de primar

Primarul general ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, promite că, după ce îi va fi validat mandatul, își va îndeplini programul electoral și își va suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Totodată, el a menționat că este pregătit să colaboreze cu toți consilierii „care nu au probleme de integritate” și își dorește o majoritate PSRM-ACUM în CMC Chișinău, dar nu a decis încă pe cine va numi drept viceprimari.

„Vreau să asigur că nu vă voi dezamăgi. Din momentul în care va fi validat mandatul de primar, voi face tot posibilul ca, zi de zi, programul pe care mi l-am propus să fie pus în aplicare. Încrederea cetățenilor mă motivează și eu, cum am spus, vreau să fiu primarul tuturor. Și voi fi. Din momentul în care îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda calitatea de membru al PSRM. Azi îmi doresc să putem crea o majoritate pentru Chișinău. Prima solicitare ar fi către blocul ACUM, noi avem 22 de mandate și ei 19”, a afirmat el în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PSRM.

În urma turului II al alegerilor locale din 3 noiembrie, socialistul Ion Ceban a fost ales edilul capitalei, obținând 52,39% dintre voturi și învingându-l pe Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM, pentru care au votat 47,61 dintre alegători. Este prima dată în istoria Republicii Moldova când un candidat de stânga câștigă Primăria Chișinău.

Ceban a spus că a încercat să-l sune dimineață pe Năstase, dar nu i-a răspuns la telefon.

Deocamdată, Năstase nu a a avut declarații publice după înfrângerea de duminică, dar a anunțat că va susține o conferință de presă marți, 5 noiembrie.