Un fost procuror-șef al municipiului Chișinău este candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al capitalei

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de către Renato Usatîi, care a mai precizat că Diacov nu este membru de partid.

„Eu din start am spus că sunt apolitic. Dacă aveam tentația să fiu în politică, nu este un secret că Partidul Democrat a avut și o slavă pozitivă și puteam să fiu atunci sau puteam mai târziu să fiu, când făceau bani mari, dar nu m-am dus nici atunci, nici mai pe urmă, pentru că nu mă simt condus de ideologia unui partid. Eu nu vin să fac politică, să înclin balanța spre un partid sau altul. Eu vin să muncesc, să fac ordine. Partidul Nostru va fi Chișinăul și eu cu Partidul Nostru vreau să salvez Chișinăul din mocirla în care a fost îngropat în ultimii 20-25 de ani”, a declarat Ivan Diacov.

Întrebat de ce s-a afiliat cu Partidul Nostru, Diacov a declarat că Renato Usatîi este un „lider cunoscut, recunoscut și foarte mult bătut, împiedicat ilegal”, iar în calitate de candidat independent i-ar fi fost mai greu: „Renato Usatîi nu a venit să cerșească, el a venit să se realizeze”.

Fostul procuror a mai precizat că decizia de a fi înaintat în cursa electorală a fost a lui Renato Usatîi: „Eu foarte greu m-am hotărât și am dat acordul”.

Ion Diacov s-a născut în Rusia, regiunea Curgan. Între 1980-1998 a activat în funcție de anchetator, anchetator superior în procuratura Soroca, anchetator superior, adjunct al procurorului în procuratura r. Octombrie, Chişinău. A ocupat  fotoliul de procuror al mun. Chişinău între 1998-2001. Din 2001 până în 2010  a fost şef secţie, Procuratura Generală. Din 2010 până în 2015 a exercitat funcția de procuror al mun. Chişinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *