Trei răspunsuri ale vicepreședintei Partidului „Șor”: despre figuri corupte, colhozuri și Kroll

Membrii Partidului „Șor” nu au avut nicio legătură cu furtul din sistemul bancar, ideologia formațiunii este „mai multe fapte pentru oameni”, iar „colhozul” va reprezenta o nouă etapă a dezvoltării agricole a R. Moldova. Afirmațiile au fost făcute de vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, în cadrul emisiunii „Important cu Liviu Moraru” de la TVC21.

Întrebată despre figuri corupte în partidul din care face parte, Marina Tauber a declarat că „nu sunt oameni corupți în Partidul Șor”, dar și că membrii formațiunii nu au nicio legătură cu furtul din sistemul bancar, chiar dacă figurează în rapoartele Kroll și sunt vizați în dosare.

Aceasta a calificat investigația companiei Kroll drept „referat al studentului” și a declarat că ar fi fost făcut la „la comanda oamenilor care acum ispășesc pedeapsa”, precum Vlad Filat și Veaceslav Platon.

Tauber a reiterat că îl consideră pe Ilan Șor nevinovat și s-a eschivat de a răspunde unde se află acesta, dar a declarat că acesta continuă să coordoneze activitatea partidului.

Întrebată care este ideologia partdului, aceasta a declarat „mai multe fapte pentru oameni”, iar despre proiectul deschiderii colhozurilor a precizat că acestea vor reprezenta „o nouă etapă a dezvoltării agricole a țării noastre”.

Referitor la motivul pentru care a cumpărat acțiuni la Unibank, una dintre cele trei instituți bancare implicate în furtul din sistemul bancar, aceasta a declarat că a fost o „dorință adecvată” și că și-a dorit să fie „activă în domeniul businessului”.

Întrebată despre declarațiile președintelui țării, precum că procurorul general interimar ar urma să vină în Parlament pentru a cere ridicarea imunității unor deputați, Marina Tauber a afirmat că nu ar exista motive pentru ca să fie vizată, dar a precizat că „organele comptetente trebuie să-și facă treaba”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *