Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SONDAJ/ Cine sunt politicienii în…

SONDAJ Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Igor Dodon își păstrează poziția de cel mai de încredere politician în sondaje. O arată și datele unui nou sondaj publicat pe 4 februarie de Institutul Republican Internațional (IRI). Șeful statului este urmat de liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și de președintele democraților, Vlad Plahotniuc.

Conform datelor prezentate de IRI, președintele se bucură de încrederea a 31 % dintre cei chestionați, în timp ce Maia Sandu și Andrei Năstase se află la o distanță de doar două procente unul de celălalt. Pe poziția a patra s-a clasat Vlad Plahotniuc, în care au încredere 10 % dintre respondenți, dar și premierul Pavel Filip, care se bucură de încrederea a 8 % dintre persoanele chestionate.

Potrivit unui sondaj similar, publicat însă de IRI la 15 noiembrie, Igor Dodon se afla primul în topul încrederii (27 %), fiind urmat de Andrei Năstase (14 %) și Maia Sandu (13 %).

Totodată, întrebați dacă aprobă sau dezaprobă activitățile președintelui Igor Dodon, 26% dintre cei chestionați au răspuns că aprobă total activitatea șefului statului, 23 % – aprobă parțial, 35 % – dezaprobă total, iar 12 % – dezprobă parțial.

În același context, întrebați dacă aprobă sau dezaprobă activitatea guvernului Filip, 8% dintre respondenți aprobă total activitatea cabinetului de miniștri, 22 % – aprobă parțial, 46 % – dezaprobă total, iar 17 % – dezaprobă parțial.

Chestionarea cetățenilor a fost realizată de Magenta Consulting în perioada 5 decembrie 2018 – 16 ianuarie 2019, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a fost format din 1 226 de persoane în vârstă de peste 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de 2,8%.