SONDAJ/ Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Igor Dodon își păstrează poziția de cel mai de încredere politician în sondaje. O arată și datele unui nou sondaj publicat pe 4 februarie de Institutul Republican Internațional (IRI). Șeful statului este urmat de liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și de președintele democraților, Vlad Plahotniuc.

Conform datelor prezentate de IRI, președintele se bucură de încrederea a 31 % dintre cei chestionați, în timp ce Maia Sandu și Andrei Năstase se află la o distanță de doar două procente unul de celălalt. Pe poziția a patra s-a clasat Vlad Plahotniuc, în care au încredere 10 % dintre respondenți, dar și premierul Pavel Filip, care se bucură de încrederea a 8 % dintre persoanele chestionate.

Potrivit unui sondaj similar, publicat însă de IRI la 15 noiembrie, Igor Dodon se afla primul în topul încrederii (27 %), fiind urmat de Andrei Năstase (14 %) și Maia Sandu (13 %).

Totodată, întrebați dacă aprobă sau dezaprobă activitățile președintelui Igor Dodon, 26% dintre cei chestionați au răspuns că aprobă total activitatea șefului statului, 23 % – aprobă parțial, 35 % – dezaprobă total, iar 12 % – dezprobă parțial.

În același context, întrebați dacă aprobă sau dezaprobă activitatea guvernului Filip, 8% dintre respondenți aprobă total activitatea cabinetului de miniștri, 22 % – aprobă parțial, 46 % – dezaprobă total, iar 17 % – dezaprobă parțial.

Chestionarea cetățenilor a fost realizată de Magenta Consulting în perioada 5 decembrie 2018 – 16 ianuarie 2019, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a fost format din 1 226 de persoane în vârstă de peste 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de 2,8%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Și cum de înțeles asta, Diană, dragă? “… 35 % – dezaprobă total, iar 12 % – dezprobă total”? Asta eu, ca “reporter” de ocazie fac uneori greșeala de a nu mai citi odată, cea ce-am scris la repezeală, dar tu, REPORTER cu majuscule la prestijiosul săptămânal independent de investigaţii ZIARUL DE GARDĂ să-ți permiți așa gafă? Dar nu-i nimic… Se apropie PRIMĂVARA și la fete tinere se mai întâmplă…

    În realitate sondajele astea comandate și plătite de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk nu fac, nici cât o ceapă digerată. Sondagele la ultimele alegeri municipale o arătau câștigătoare pe candidata Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk, “independenta” Silvia Radu și până la urmă a câștigat alegerile dl Andrei Năstase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *