Sondaj/ Ceban – pe primul loc în sondaje pentru șefia capitalei. Bătalia se va da în turul doi

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, ar lua cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale generale și s-ar duela, în turul doi de scrutin, cu Andrei Năstase, candidatul blocului electoral ACUM. Asta arată datele ultimului sondaj realizat de WhatchDog.md și CBS-AXA. Astăzi, 14 octombrie, este ultima zi, înainte de alegerile de duminică, 20 octombrie, în care mai pot fi anunțate date de sondaj.

Potrivit studiului, în primul tur, peste 26 la sută dintre respondenții deciși ar vota pentru Ion Ceban, socialistul fiind urmat de candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, cu peste 21 la sută.

Dacă mâine ar avea loc alegerile pentru primarul general de Chișinău, cum ați vota? (total deciși)

Astfel, potrivit autorilor sondajului, cei doi candidați – Ion Ceban și Andrei Năstase, se vor întâlni în turul doi pentru votul final, însă tot realizatorii studiului susțin că există posibilitatea ca socialistul Ion Ceban să fie ales primar general al capitalei încă din primul tur de scrutin.

Potrivit sondajului, cele mai multe locuri în Consiliul Municipal Chișinău le-ar ocupa Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) și blocul electoral ACUM, iar alte 3 – 4 partide ar obține câteva fotolii în CMC.

Studiul a fost elaborat și prezentat de Comunitatea WhatchDog.md și CBS-AXA cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5 – 13 octombrie, pe un eșantion de 431 de cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,7 la sută.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general au fost înregistrați oficial 19 candidați. Ulterior, doi candidați – Andrei Donică și Boris Volosatîi au anunțat că părăsesc competiția.

Andrei Năstase și Ion Ceban s-au bătut pentru fotoliul de primar al capitalei în turul doi al alegerilor locale noi din 3 iunie 2018. Atunci, liderul PPDA a obținut victorie, rezultatele scrutinului însă au fost anulate de instanța de judecată pe motiv că Andrei Năstase a încălcat prevederile legale privind organizarea agitației electorale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *