Plahotniuc încurcat cu Prihodiko? Cine a fost, de fapt, ținta tentativei de omor dejucată de poliția din Ucraina și R. Moldova

După ce ieri, 7 aprilie, Ministerul de Interne al Ucrainei anunța, printr-un comunicat publicat pe site-ul ministerului, că, în comun cu polițiștii de la Chișinău, au dejucat o încercare de asasinare a „celui mai mare oligarh moldovean, Vlad Plahotniuc”, astăzi portalul omg.md a făcut publice imagini video de la briefingul ministrului de interne și al șefului poliției de la Kiev. În imaginile video cei doi nu pomenesc numele lui Vlad Plahotniuc, ci a unui oarecare Serghei Prihodiko, „fostul vice-premier al R. Moldova”. Deocamdată nu este clar de ce numele lui Prihodiko, pomenit de ministrul de Interne ucrainean în timpul briefingului, a fost înlocuit cu numele lui Plahotniuc în comunicatul publicat ulterior pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. Poliția de la Chișinău nu a oferit nicio reacție, anunțând un briefing de presă abia pentru astăzi, 8 aprilie, ora 13.

Numele Serghei Prihodiko coincide cu cel al unui diplomat rus, fost consilier prezidențial și fost vicepremier al Federației Ruse, numit în funcție în 2013.

Amintim că ieri, Minis­te­rul de Inter­ne de la Kiev anun­ța, printr-un comunicat publicat pe site-ul său, că, împre­u­nă cu Minis­te­rul de Inter­ne din R. Mol­do­va, a deju­cat o ten­ta­ti­vă de asa­si­na­re a lui Vlad Pla­ho­t­niuc, pre­șe­din­te­le Par­ti­du­lui Demo­crat din Mol­do­va. Potrivit informațiilor din comunicat, minis­trul afa­ce­ri­lor inter­ne ucrai­ne­an, Arsen Ava­cov, și șeful poli­ți­ei Ucrai­nei, Ser­ghei Knea­zev, ar fi comunicat, în urma ope­ra­țiu­nii comu­ne cu poli­ția din Mol­do­va, orga­ni­za­to­rii ten­ta­ti­vei de omor au fost reți­nu­ți.

Șeful poli­ți­ei ucrai­ne­ne, Ser­ghei Knea­zev, ar fi decla­rat că ope­ra­țiu­nea a dema­rat după ce au pri­mit infor­ma­ții că se plă­nu­ia asa­si­na­rea la coman­dă a „celui mai mare oli­garh al Mol­do­vei”, fos­tul depu­tat și cunos­cut om de afa­ce­ri, Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc. Knea­zev a mai spus că acțiu­ni­le de pre­ve­ni­re a omo­ru­lui s-au des­fă­șu­rat în ace­lași timp la Kiev și la Chi­și­nău. „Au fost reți­nu­ți toți mem­brii gru­pă­rii cri­mi­na­le, de la coman­di­tar până la exe­cu­tan­tul și com­pli­cii săi. Au fost ridi­ca­te arme și bani în Chi­și­nău, iar la Kiev au fost reți­nu­ți orga­ni­za­to­rii aces­tei ten­ta­ti­ve”, a decla­rat șeful poli­ți­ei ucrai­ne­ne, care a adă­u­gat că încă mai con­ti­nuă cău­tă­ri­le și strân­ge­rea pro­be­lor supli­men­ta­re.

UPDATE: Precizările IGP referitor la tentativa de asasinare a lui Vladimir Plahotniuc pentru 200 de mii de dolari


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Conspiratie! Suspans! Scenariu menit sa zapaceasca, cumparat la taraba, adaptat la “nevoile personale” ale vajnicului coordonator, montator, manager care are scoala buna KGB-ista. Spectacol regizat, revizuit, montat. Cu cat episoadele vor fi mai stresante si mai tembelizante, cu atat mai tare prostimea nu va intelege cat de dubioasa si de imbirligata este legatura amoroasa dintre dpua foste surori sovietice. Or, trebuie sa ai talent la re-scris scenarii cosmaresti din mers, ad-hotz. O fi bun suspansul prin romane horror, dar in politichia moldo-ucraineana nu e firesc. Ce mai fojgaiala, ce mai trepidatie! Ce mai ipocrizie! Maine, poimaine, inca o portie de circ si de voie buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *