Noile achiziții ale guvernatorului Băncii Naționale

Octavian Armașu, numit guvernator al Băncii Naționale (BNM) la sfârșitul lunii noiembrie, în 2018, declară pentru anul trecut un venit de peste 225 mii de lei din activitatea sa în funcția deținută anterior, cea de ministru al Finanțelor. Tot de la Ministerul Finanțelor, Armașu a beneficiat de o indemnizație de concediere în sumă de 36. 260 lei. Soția sa, care activează la Bayer SRL declară un venit de circa 780 mii de lei.

De asemenea, Armașu a obținut peste 230 mii de lei din arenda unor terenuri agricole. Familia Armașu are în proprietate peste 150 de terenuri agricole, dintre care 8 au fost achiziționate în 2018, iar 6 – în 2019.

Armașu mai indică în declarație sa de avere că deține trei apartamente, dintre care unul a fost achiziționat anul trecut, printr-un contract de investiții, două vile, declarate și anterior, precum și alte trei averi imobile, cumpărate tot în 2018.

Din 2017, guvernatorul BNM conduce un Volvo XC60, fabricat în același an, pentru care a plătit 44 727 de euro. Armașu deține și cote-părți la Franzeluța SA, BC Victoriabank SA, Banca de Economii SA și Agro-SZM SRL.

În noiembrie, anul trecut, cu votul a 54 de deputați, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a fost numit în funcția de Guvernator al Băncii Naționale pentru un mandat de șapte ani. Armașu a fost propus în noua funcție de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Spre deosebire de Armașu, predecesorul său, Sergiu Cioclea a fost numit în funcția de guvernator al BNM în urma desfășurării unui concurs public la care au participat nouă candidați. Cioclea a fost anunțat câștigător al concursului după ce a acumulat la cel mai mare punctaj în comparație cu contracandidații săi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *