Munteanu solicită lui Plahotniuc să nu permită numirea lui Gaburici în funcția de ministru al Economiei

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a expediat lui Vlad Plahotniuc, liderul PDM o scrisoare deschisă, în care a menționat că este de datoria sa, în calitate de președinte al Partidului Democrat, care și-a asumat actul guvernării, să întreprindă toate demersurile politice și juridice necesare pentru ca Chiril Gaburici să nu fie numit în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii.

Munteanu argumentează cererea prin faptul că Gaburici a făcut uz de fals și menționează că prin decizia lui Plahotniuc “ar putea fi evitată o decepție totală a cetățenilor R. Moldova și a comunității internaționale, ce veghează îndeaproape evoluțiile și involuțiile politice din statul nostru”.

În ancheta jurnalistică „CV-ul necenzurat al premierului”, din 5 martie 2015, Ziarul de Gardă a scris că Chiril Gaburici, pe atunci prim-ministrul R. Moldova, nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul.

Astăzi, 21 decembrie, Igor Dodon a semnat demisia a șase membri ai Guvernului Filip, după ce marți, Vlad Plahotniuc a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că șase miniștri vor pleca din funcție, iar în locul acestora vor veni persoane din mediul tehnocrat, inclusiv Chiril Gaburici.

Astfel, miniștrii Stela Grigoraș, Andrei Galbur, Vasile Bâtca, Vladimir Cebotar, Octavian Calmâc şi Gheorghe Bălan, pleacă din funcții.  Aceștia vor fi înlocuiți cu Svetlana Cebotari –  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Tănase – Ministerul Justiției, Liviu Volconovici – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Tudor Ulianovschi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene,  Chiril Gaburici Ministerul Economiei și Infrastructurii, Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintergrare,  Iurie Leancă – vicepremier pentru Integrare Europeană.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *