Marina Tauber, în arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis un mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile pe numele deputatei Marina Tauber.

Vicepreședinta Partidului „Șor” susține că nu înțelege ce îi este incriminat. Totodată, aceasta menționează că numele soțului speakerului Zinaida Greceanîi figurează în Raportul Kroll, fapt pe care l-a subliniat de mai multe ori în public, iar din acest motiv a fost amenințată de aceasta. De asemenea, îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar fi dat comanda ca să fie reținută.

La fel, ea s-a plâns pe condițiile din izolator și a spus că nu intenționa să părăsească țara, deoarece nici nu avea pașapoartele.

Între timp, susținătorii acesteia protestează afară.

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, a precizat că va ataca încheierea de astăzi.

O decizie în cazul Reghinei Apostolova urmează să fie luată mâine.

Marina Tauber și Regina Apostolova, deputate în cadrul fracțiunii Partidului „Șor”, au rămas luni fără imunitate și au fost arestate pentru 72 de ore. Tauber a fost dusă în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar Apostolova – la Institutul de Medicină Urgentă, în Secția Epiloptologie, având nevoie de îngrijiri medicale.

„Părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală”, a precizat Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a informat Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități că Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în cauza pornită de către acesta la 4 septembrie curent în privința deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, precum și a altor persoane care, începând cu 17 august 2012, au participat la devalizarea instituțiilor financiare BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și „Banca de Economii” SA, acțiuni care se încadrează în componența de infracțiune prevăzută de articolele 190 alin. (5), 243 ali. (3) lit. a), b) din Codul Penal. 

„Obiectul investigației date îl reprezintă acțiunile unui grup de persoane identificate, cât și neidentificate , din care făceau parte și deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova, care începând cu 17 august 2012 au participat în calitate de acționar la BC ”Unibank” SA la crearea condițiilor necesare în care numitul Ilan Șor să gestioneze întreg patriomoniul societății și să devalizeze instituția financiară”, este menționat în raportul Comisiei juridice, numiri și imunități, conform unui comunicat emis de Parlament.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *