(live text/video) Un nou protest față de introducerea votului mixt

O nouă manifestație de protest față de schimbarea sistemului electoral este organizată astăzi la Chișinău. La îndemnul formațiunilor de opoziție Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr”, oamenii au început să se adune în fața cinematografului „Gaudeamus” de unde vor porni într-un marș traseul căruia urmează a fi stabilit.

Update, ora 15.00: Protestul de astăzi a luat sfârșit. Organizatorii au anunțat că așteaptă răspunsul reprezentanților „Moldova 1”, după care vor reveni și ei cu o poziție.

Update, ora 14.25: Ajunși în fața televiziunii publice, oamenii cer demisia Ecaterinei Stratan, directoarea postului „Moldova 1”, dar și a președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol.

Update, ora 14.05: Coloana de oameni se îndreaptă spre postul public „Moldova 1” scandând lozinci precum „Nu mai stați acasă, dacă vă pasă!”, „La protest cu noi!”, „Unire, cetățeni!”, „Ei dau afară tinerii din țară!”, „Jos mafia!”, „Nu mințiți poporul cu televizorul!”, „Jos cenzura!”.

Update, ora 13.10: Protestatarii pornesc într-un marș spre Compania de Stat „Teleradio Moldova”.

Pe lângă protestul față de introducerea votului mixt, cele două partide de opoziție continuă să ceară timp de emisie la postul public de televiziune „Moldova 1”.

„Protestăm față de această lege a votului mixt, prin care se elimină principiul reprezentativității, protestăm față de neadmiterea noastră, a opoziției, la televiziunea publică”, a declarat Andrei Năstase, președintele Platformei „DA”, la începutul manifestației de protest.

Cele două partide de opoziție au organizat mai multe proteste față de schimarea sistemului electoral, ultimul având loc pe 17 septembrie 2017.

Sursă video: privesc.eu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tolea mereuta

    Alianta dintre DA si PAS nu o avantajeaza de loc pe Maia Sandu,iar daca nu au fost multi cetateni,inseamna ca opozitia la noi este si slaba si putin sustinuta,ceea ce ii avantajeaza si pe Plahotniuk si pe Dodon,iar televiziunea de stat trebuie sa dea liber oricui de la putere sau din opozitie,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *