Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Membrii CSP au examinat…

VIDEO Membrii CSP au examinat dosarele celor patru candidați la funcția de Procuror General

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) se întrunesc în ședință, astăzi, 20 noiembrie, pentru a examina dosarele celor patru candidați la funcția de Procuror General.

Ora 10:39 Tot astăzi, la ședința CSP au fost depuse patru contestații.

Membrii CSP au decis să expedieze contestațiile către organele de drept.

Ora 10:34 Membrii CSP eu examinat dosarele celor patru candidați la funcția de Procuror General. Astfel, toți cei patru candidați au fost admiși pentru următoarea etapă, cea a interviului.

Membrii CSP au solicitat certificate de integritate de la ANI, CNA și SIS și certificate de sănătate în privința celor patru candidați.

Proba interviului va avea loc pe 28 noiembrie.

Ora 9:30 Ședința a început. CSP examinează, cu ușile închise, dosarele celor patru candidați la funcția de Procuror General.

Lista celor patru candidați selectați în urma concursului organizat de Ministerul Justiției a fost transmisă către CSP luni, 18 noiembrie.

Candidatul la funcția de Procuror General va fi selectat de CSP după un mecanism ce prevede două etape:

  1. Etapa dosarelor
  2. Etapa interviului

Astfel, CSP are la dispoziție 10 zile de la recepționarea listei celor patru candidați la funcția de Procuror General pentru a selecta o candidatura și a o expedia președintelui R. Moldova, Igor Dodon, spre aprobare.

Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru candidați propuși de comisia Ministerului Justiției Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care va selecta un procuror general și îl va înainta președintelui Republicii Moldova, care decide dacă semnează decretul de numire în funcție sau nu.