Ghimpu, despre actuala guvenare: Raportul Kroll a fost publicat doar în sinteză, pentru ca cetățenii să nu cunoască adevărul

Președintelui fracțiunii parlamentare PL, Mihai Ghimpu a venit cu un discurs la încheierea sesiunii de toamnă 2017 a Parlamentului. În context, acesta s-a referit la interesele actualei guvernări și la publicarea raportului Kroll. 

„Anul 2017, din păcate, nu a fost anul pe care l-am dorit noi, atunci când am acceptat să facem parte din majoritatea parlamentară, pentru a întoarce miliardul furat, pentru a fi trași la răspundere cei care au furat miliardul, pentru a întoarce încrederea cetățenilor și partenerilor europeni.

A fost un an în care am avut și reușite și nereușite, a fost un an în care am crezut că vom reuși să rezolvăm problemele, măcar parțial, ale cetățenilor dar, din păcate, pe la mijloc de an, liberalii au fost scoși de la guvernare și asta ne-a pus într-o situație  de a ne face datoria, dar în calitate de opoziție. Am votat tot ceea ce a trebuit să votăm în problemele legate de cetățeni, de viitorul nostru european, de reformele pe care ni le-am asumat în Acordul de asociere. Regretul este că actuala guvernarea are alte scopuri, alte interese, nu ale cetățenilor, fapt demonstrat și de publicarea raportului Kroll doar în sinteză, pentru ca cetățenii să nu cunoască adevărul”, a spus Ghimpu.

Amintim că întrebat despre raportul Kroll 2, premierul Pavel Filip a spus că 90%  din cei care apar în document sunt oameni onești. 

Banca Națională a Moldovei (BNM) nu face publică investigația fraudei bancare realizată de companiile Kroll și Steptoe & Johnson, contractate de R. Moldova, ci doar o sinteză a celui de-al doilea Raport.  Documentul conține 57 de pagini și prezintă schema prin care au fost furați banii, numește țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Sinteza are opt capitole care descriu, inclusiv,  metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate in perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.

În luna mai, anul curent, PL a anunțat că părăsește Coaliţia de guvernare, după ce primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, au fost reţinuţi.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Traian Harașosfetiuc

  ESCROCUL ILAN SHOR – NOUL MINISTRU AL PROPAGANDEI LUI PLAHOTNIUK

  Noul ministru al propagandei al uzurpatorului Plahotniuk, până când doar ministru din umbră este nimeni altul decât cel care a furat peste un miliard de dolari din averea celui mai deștept, muncitor și sărac popor din Europa, poporul moldovenesc, escrocul Ilan Shor. Unii și mai deștepți ar spune, că nu se poate, că n-are nici măcar bacalaureatul, ne mai vorbind de vre-o universitate slavonă
  nelicențiată. Păi bine draji frați moldoveni, aflați că se poate. Dacă lui “nedoucika”, escrocului Ilan Shor i-a ajuns minte evreiască să jefuiască cel mai deștept popor din Europa de peste un miliard de dolari și să nu fie aruncat în el cu pietre, ca în Izraielul Antic, înseamnă că evreul acesta are ceva minte și fără bacalaureat.

  Uzurpatorul Vlad Plahotniuk s-a hotărât să-i încredințeze fenomenului evreiesc, escrocului Ilan Shor cel mai important și de răspundere sector în propaganda lui minciunoasă și anume lupta împotriva liderului celui mai necompromis partid din Moldova, dnei Maia Sandu. Conform raționamentelor uzurpatorului Vlad Plahotniuk, escrocul Ilan Shor, ca cel mai bun cunoscător din interior al furtului miliardului este persoana cea mai potrivită pentru a arăta celui mai deștept și
  mai sărac popor din Europa, că vinovată de sărăcia lui este dna Maia Sandu, care conform părerii lui de expert în fraude bancare, dumneaei nu lucrează suficient.

  Și aici îmi permit remarca, care ne dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, că suntem cel mai deștept și primitor de străini popor din Europa, unde sunt mai multe zeci de popoare foarte civilizate, dar nimeni nu și-a permis să oploșească la el un biet evreu, să-i deie fără cele mai elementare studii, custodia a trei din cele mai importante bănci, apoi să tansfere din tezaur în aceste bănci milioane și milioane de dolari, astfel ca bietul evreu să facă ceia ce știe cel mai bine, adică să fure.

  Pe postul principal de televiziune Prme TV al uzurpatorului mincinos Vlad Plahotniuk zi de zi ne pare proaspătul lui ministru din umbră al propagandei, escrocul Ilan Shor și înlocțiitoarea acestuia “fintifliușka” Marina Tauber cu atacuri virulente la dna Maia Sandu, cum, că dumneaiei ar trebui să “muncească” așa cum “muncește” escrocul Ilan Shor și atunci deșteptul popor moldovenesc ar fi mulțumit ca confrații lui din Orhei, consumând cârnăciori și turte dulci gratis. Iar dacă “muncitorii” Ilan Shor și Marina Tauber ar munci și-n zilele de odihnă, atunci orheienilor le-ar ajunge și de bere gratis.

  Conform legii, Banca Națională a Moldovei(BNM) este independentă în exercitarea atribuțiilor sale, fiind responsabilă față de Parlament. Escrocul Ilan Shor transfera zeci și sute de milioane de dolari din cele trei bănci: BEM (Banca de Economii), Banca Socială și UniBank, ajunse în custodia sa peste un miliard de dolari în toate colțurile lumii, iar acum vinovată de acest lucru este declarată dna Maia Sandu, fostul “atotputernic” ministrul Educației în guvernul foarte simplului și neputinciosului prim ministru Iurie Leancă. Nici vorbă de însuși Iurie Leancă, foarte simplul primul ministru, care a dispus scoaterea banilor din tezaur și punerea lor la dispoziția “specialistului” în fraude bancare fără studii elementare, escrocul Ilan Shor, nici o vorbă de Dorin Drăguțanu guvernatorul Băncii
  Naționale și adjunctul acestuia Marin Moloșag, care între timp a fost restabilit în funcție, nici o vorbă de ministrul finanțelor Anatol Arapu, nici o vorbă de vice prim ministru și ministrul Economiei Andrian Candu. Mașina de propagandă minciunoasă a uzurpatorului Vlad Plahotnoik a hotărât, că vinovatul este fostul
  ministru al Educației, dna Maia Sandu și punctum. Și încă să se mulțumească, nu-i învinuită de lipsa bacalaureatului la escrocul Ilan Shor, că lucrurile ei ar sta cu totul anapoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *