Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fracțiunea PDM revine în Parlament.…

Fracțiunea PDM revine în Parlament. Cine este candidatura democraților la funcția de vicepreședinte al Parlamentului

Pavel Filip

Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, a declarat că democrații revin în parlament, dar se vor afla în opoziție. Totodată acesta susţine PD-ul va vota proiectele de legi care vor fi pentru cetățenii R. Moldova, chiar dacă acestea vor veni din partea deputaților din noua majoritate parlamentară.

„Fracţiunea Partidului Democrat va fi în opoziție cu toți cei care vor submina independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, cu toți cei care vor încălca Constituția și legile țării, cu cei care vor călca în picioare valorile europene. Nu vom fi o opoziție care neagă orbește absolut tot. Vom vota proiectele care vor aduce beneficii concrete pentru oameni. Vom fi o opoziție activă și constructivă”, a declarat Filip în cadrul unui briefing de presă.

Fostul premier a mai menționat că mai mulți funcționari sunt obligați în aceste zile să semneze cereri de demisie. Acesta se arată nedumerit de faptul că acest lucru se întâmplă așa de repede, după ce Guvernul Sandu a intrat în legaliate.

Potrivit lui „aceste persoane ulterior sunt abordate ca să schimbe partidul din care fac parte și anume să treacă la cele care acum dețin guvernarea. Cu toate acestea, fracţiunea noastră nu va ceda propunerilor. Ceea ce urmează va fi un test bun. Partidul Democrat a făcut greşeli, vom încerca să venim cu noi abordări, fiindcă avem nevoie de schimbări”.

Totodată, fosta ministră a Educației, Culturii și Cercetări, Monica Babuc, va fi propusă de fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat (PD) în funcția de vicepreședinte al Legislativului.

Astfel, Monica Babuc va fi cel de-al patrulea vicepreședinte al Parlamentului, după ce anterior în aceste funcții au fost votați Alexandru Slusari (PPDA), Mihai Popșoi (PAS) și Ion Ceban (PSRM).

Şi Vladimir Plahotniuc a publicat astăzi, 17 iunie, pe pagina sa de Facebook primul mesaj de la retragerea Partidului Democrat de la guvernare. Liderul democraților anunță că nu este în țară și că nu se mai simte în siguranță în R. Moldova.

Partidul Democrat a decis vineri, 14 iunie, să se retragă de la guvernare. Decizia a fost anunțată de vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari. Ulterior Curtea Constituțională a anunțat că își va revizui deciziile prin care urma să fie dizolvat parlamentul care a învestit Guvernul Maiei Sandu.