FOTO/VIDEO. La Alba Iulia s-a lansat un nou partid unionist în frunte cu George Simion: Alianța pentru Unirea Românilor

O nouă formațiune politică unionistă și-a făcut apariția pe ambele maluri ale Prutului. Este vorba despre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a fost lansată formal ieri, 1 Decembrie, la Alba Iulia, și care este hotărâtă, potrivit liderilor entităţii, să se înscrie în cursele electorale de la anul, alegerile locale și cele generale.

Potrivit unui comunicat, mişcarea politică va avea liste complete pentru consiliile judeţene, pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României, şi îşi anunţă deja primii candidaţi la alegerile de la anul, scrie Agerpres.

„Înainte de toate, vorbim despre resurse! Dacă toate ţările au în România formaţiuni politice care le apără interesele, considerăm ca fiind normal că şi românii trebuie să aibă una. Eu am candidat la alegerile europarlamentare ca independent şi am obţinut, teoretic, 120 000 de voturi. Legal, nu am avut voie să am reprezentanţi în secţiile de votare şi nu mi s-a dat nici măcar dreptul să văd voturile. Oferim această platformă tuturor românilor din afara sistemului partidelor actuale, să poată reprezenta o alternativă reală”, a declarat George Simion, unul dintre liderii entităţii.

Printre priorităţile noii formaţiuni se numără:

1. Re-unirea cu Basarabia și cu teritoriile românești aflate azi în Ucraina.
2. Revenirea acasă a românilor din diaspora care își doresc asta – în virtutea condițiilor optime pe care partidul își propune să le creeze în acest sens.
3. Recîștigarea demnității și asigurarea șansei la prosperitate românilor aflați în minoritate în cîteva județe din Transilvania.
4. Susținerea, promovarea și protejarea familiei, ceea ce înseamnă inclusiv încurajarea nașterii de prunci. Din această perspectivă, noul partid își va asuma principalele măsuri din programul Coaliției pentru Familie.
5. Apărarea Bisericii (nu doar a instituției, ci și a comunității de credincioși) de atacurile secularismului agresiv, motivat ideologic și reprezentat politic în Parlamentul României. Accesul noului partid în Parlament va însemna oportunitatea unei recalibrări creștine a procesului legislativ.

„ Ținta pe care o avem în față sunt alegerile locale și parlamentare din 2020. Este o țintă foarte grea, pentru o mișcare care este abia la început. Fără noi, acest stat va deveni din ce în ce mai mult antiromânesc și “, a declarat George Siomion în cadrul congresului partidului.

Foto: facebook.com/george.simion.unire

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *