Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Secțiile de votare din…

FOTO Secțiile de votare din circumscripția 50, pustii. Cum își alege diaspora deputatul

Secțiile de votare deschise în circumscripția nr. 50, care cuprinde statele din Europa de Vest, sunt aproape pustii. Dacă la alegerile prezidențiale din 2016 sau cele parlamentare din februarie 2019 erau formate rânduri în fața secțiilor de votare, iar în unele cazuri erau insuficiente buletine de vot, astăzi, 20 octombrie, prezența la urne în circumscripția nr. 50 este una foarte joasă.

Spre exemplu, la cele trei secții de votare din Londra, până la acest moment au votat mai puțin de 200 de persoane, potrivit lui Dumitru Vicol, reprezentant al diasporei din Londra.

Potrivit lui Dumitru Vicol, dacă în turul doi al alegerilor prezidențiale, din 13 noiembrie 2016, la ora 11.20, era deja clar că buletinele de vot se vor epuiza, astăzi, la aceeași oră își exercitase dreptul la vot doar 18 persoane, printre care zece membri ai biroului electoral.

Secție de vot din Londra. Ora 9:40. Sursa: Grigore Stoica/Facebook
Sursa: Galina Sajin/Facebook

În Parma, Italia, până la acest moment, au votat 170 de persoane, potrivit unei angajate a biroului electoral. Drept comparație, în februarie curent, la alegerile parlamentare ordinare, în Parma au participat la vot puțin peste două mii de cetățeni ai R. Moldova.

Parma, Italia. Ora 17:15. Sursa: Silvia Robu/ Facebook

Potrivit informațiilor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 17.00, în CEU nr. 50 (la vest de Republica Moldova) s-au prezentat la urne 6 109 alegători.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 50 sunt organizate după ce Maia Sandu și-a depus mandatul de deputat în favoarea funcției de prim-ministru. În această circumscripție sunt înregistrați 11 candidați, dintre care cinci sunt independenți.

La alegerile parlamentare ordinare din 24 februarie în circumscripția nr. 50 au votat peste 64 de mii de cetățeni din diaspora.