Filip, de la tribuna Parlamentului: „PDM va susține decizia Blocului ACUM de a pleca de la această guvernare”

Fracțiunea Partidului Democrat ar urma să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Declarația a fost făcută de Pavel Filip, după finalizarea rundei de întrebări răspunsuri.

„Astăzi luăm act de decizia Maiei Sandu de a pleca de la guvernare și de lansare în campania prezidențială. PDM va susține decizia Blocului ACUM de a pleca de la această guvernare și va vota pentru această moțiune de cenzură”, a spus democratul.

Pavel Filip a declarat că guvernarea s-a speriat de responsabilități, așa că a decis să se retragă. Acesta a mai acuzat Guvernul că a partajat funcții și a politizat instituții.

Înțeleg că v-ați speriat și ați găsit această modalitate, pe care o considerație elegantă, de a abandona responsabilitățile. Ați dat de greu. Nu aveți oameni și nu mai vreți să guvernați. Dacă ați fi vrut, ați fi găsit o soluție cu partenerii de alianță. Această variantă teribilistă de asumare a răspunderii este ridicolă, un act disperat prin care sperați să reveniți în stradă, în opoziție, unde vă simțiți bine. Ați rămas captivi propriilor frustrări și fantomelor trecutului. Nu puteți exista fără Vlad Plahotniuc. Plahotniuc va ajutat să veniți la guvernare și fără el sunteți pierduți. PDM a rezistat fără el. Blocul ACUM și-a pierdut însă sensul existenței de când el a plecat. Vlad Plahotniuc este în capul vostru și o să vă recomand să îl scoateți din cap”, a mai precizat fostul premier, Pavel Filip.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *