Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Europarlamentar, despre decizia de invalidare…

Europarlamentar, despre decizia de invalidare a alegerilor: Va spori întrebările din partea partenerilor externi ai R. Moldova

Europarlamentarul român, Andi Cristea a comentat decizia de ieri seară, 25 iunie 2018, a Curții Supreme de Justiție (CSJ) de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, câștigate de Andrei Năstase. În opinia sa, această decizie este una surpinzătoare și ridică semne de întrebare atât pentru alegători, cât și pentru partenerii externi ai R. Moldova. 

O decizie surprinzătoare la Chișinău. Într-un mediu deja hyper-polarizat, va spori nemulțumirea legitimă din partea alegătorilor, dar și întrebările firești din partea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

Un punct de inflexiune care oferă un alibi ideal pentru toți aceia care vor dezangajarea UE față de vecinătatea estică”, a spus Andi Cristea.

Ieri seara, magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh au respins recursul declarat de liderul PPDA, Andrei Năstase, împotriva deciziei instanței de apel prin care era menținută hotărârea privind invalidarea alegerilor. Ulterior, la CSJ s-a protestat împotriva acestei decizii. De asemenea, azi dimineața a avut loc  un protest la primărie. Maia Sandu și Andrei Năstase au spus că vor reveni ulterior pentru a face precizări privind acțiunile lor de mai departe.