Europarlamentar, despre decizia de invalidare a alegerilor: Va spori întrebările din partea partenerilor externi ai R. Moldova

Europarlamentarul român, Andi Cristea a comentat decizia de ieri seară, 25 iunie 2018, a Curții Supreme de Justiție (CSJ) de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, câștigate de Andrei Năstase. În opinia sa, această decizie este una surpinzătoare și ridică semne de întrebare atât pentru alegători, cât și pentru partenerii externi ai R. Moldova. 

O decizie surprinzătoare la Chișinău. Într-un mediu deja hyper-polarizat, va spori nemulțumirea legitimă din partea alegătorilor, dar și întrebările firești din partea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

Un punct de inflexiune care oferă un alibi ideal pentru toți aceia care vor dezangajarea UE față de vecinătatea estică”, a spus Andi Cristea.

Ieri seara, magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh au respins recursul declarat de liderul PPDA, Andrei Năstase, împotriva deciziei instanței de apel prin care era menținută hotărârea privind invalidarea alegerilor. Ulterior, la CSJ s-a protestat împotriva acestei decizii. De asemenea, azi dimineața a avut loc  un protest la primărie. Maia Sandu și Andrei Năstase au spus că vor reveni ulterior pentru a face precizări privind acțiunile lor de mai departe.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *