Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon merge iarăși la Moscova?

Dodon merge iarăși la Moscova?

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit cu Farit Muhametşin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova. În cadrul întrevederii președintele pro-rus și-a exprimat indignarea față de expulzarea „fără precedent a diplomaților ruși din R. Moldova, în calitate de gest de solidaritate cu o parte terță” și a vorbit despre o eventuală vizită de lucru la Moscova.

„Calific această acțiune a Guvernului R. Moldova drept sabotare deschisă, care prejudiciază interesele naționale ale statului… Am discutat pe marginea mai multor înțelegeri asupra cărora s-a convenit în cadrul vizitei în țara noastră a vice-ministrului afacerilor externe rus, Grigori Karasin. Mi-am exprimat speranța că acțiunile iresponsabile şi evident provocatoare ale Guvernului Moldovei nu vor influența negativ asupra realizării acestor înțelegeri. Totodată, am analizat posibilitatea organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, în jumătatea a doua a lunii aprilie curent. În relațiile moldo-ruse s-au acumulat mai multe probleme, care impun necesitatea soluționării neîntârziate la nivel înalt”.

Amintim că, la 27 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că a luat decizia de expulzare din țară a trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova.

De când a ajuns președinte, Dodon a întreprins opt vizite de lucru la Moscova în cadrul cărora s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Mereu, șeful statului a acordat prioritate partenerilor din Est, dar nu s-a întâlnit niciodată cu omologii singurelor state vecine ale R.Moldova, România şi Ucraina.