Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon: M-am întâlnit astăzi cu…

Dodon: M-am întâlnit astăzi cu Greceanîi și Sandu. Cu Năstase nu mai avem ce discuta

În această seară, la ora 18:00, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Maia Sandu au avut o întâlnire, a dezvăluit președintele Republicii Moldova în cadrul ediției din 6 noiembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

El susține că a fost o discuție „calmă, liniștită, ca între persoane mature politic” în contextul asumării Guvernului a modificării Legii Procuraturii și a sugerat să fie retrasă, pentru a continua colaborarea PSRM-ACUM.

În același timp, el a menționat că „nu mai avem ce discuta cu Năstase”, după ce liderul Platformei DA „a făcut anumite declarații împotriva partenerilor”.

„Eu nu am de gând să particip la întrevederile liderilor de partide, care până acum au format majoritatea parlamentară. De azi înainte, o să mă întâlnesc, cu excepția cazurilor prevăzute de Constituție, doar în formatul liderilor de instituție – președinte, speaker, premier”, a precizat șeful statului.

Astăzi, după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că va anula concursul prin care au fost preselectați patru candidați la funcția de procuror general, care să fie înaintați Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Totodată, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să înainteze CSP o listă a candidaților la funcția de procuror general.

Socialiștii au criticat gestul, menționând că Maia Sandu ar încerca să provoace căderea Guvernului.

Conform Regulamentului Parlamentului, dacă, în decurs de 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi nu depun o moţiune de cenzură Guvernului, proiectul de lege se consideră adoptat.