Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Averea deputatului care a…

(doc) Averea deputatului care a renunțat la PLDM în favoarea Grupului Popular European

Pe ordinea de zi de astăzi, 12 aprilie 2017,  a ședinței Comisiei Parlamentare numiri și imunități  este inclus un proiect de hotărâre privind demisia deputatului PLDM, Alexandru Barbăroșie.  Astfel, a fost declarat vacant un mandat de deputat în Parlament care aparține PLDM.  Conform listei de candidați cu care PLDM a participat la alegerile parlamentare din 2014, locul lui Alexandru Barbăroșie ar fi urmat să fie ocupat de Eugen Bodarev, care însă a decis să părăsească PLDM în favoarea Grupului Popular European.

Bodarev este fost director al Agenţiei de stat pentru resurse minerale în 2015, în prezent director al „Cristina Mold-Rom Simpex” SRL (producătorul de încălțăminte „Cristina”). Tatăl lui Eugen Bodarev, Petru Bodarev, a fost vicepreședinte al PLDM, dar a părăsit formațiunea în martie 2016. „Plecarea are la bază conjunctura și imaginea proastă în care se află partidul PLDM dar și a diferențelor ireconciliabile de idei și valori dintre mine și actuala conducere”, își argumenta decizia, acum un an, Petru Bodarev.

Bodarev indică în declarația sa de avere din 2015 un salariu de peste 32.000 de lei de la Agenţia de Stat pentru Geologie și Resurse Minerale și peste 51.000 de lei la ICS „Cristina MRS” SRL. Bodarev are în proprietate două terenuri intravilane și un teren extravilan, o casă de locuit de 521,7 m.p. și  un spațiu comercial. Acesta mai are în proprietate o motocicletă Honda GL 1800. Totodată, Bodarev deține 100% cota de participare la Fagro-Farm SRL și Madecon Company SRL, precum și 50 %  la Bod Construct SRL.

 


Sursa foto: unimedia.info