CV-ul noii șefe de la Moldova 1: editor la Publika TV și director la EuroTV

Cu votul a cinci membri ai Consiliului de Observatori (CO) al IPNA „Teleradio-Moldova”, Ecaterina Stratan a fost numită în funcția de director al postului public de televiziune pentru următorii cinci ani. Noua șefă de la Moldova 1 asigură interimatul funcției din iulie curent, după ce fostul director, Mircea Surdu, și-a anunțat demisia la 26 iunie. 

Ecaterina Stratan este șefa Departamentului știri și dezbateri de la Moldova 1 din martie 2014. Până a activa la televiziunea publică,  Ecaterina Stratan a profesat jurnalismul la Publika TV între 2010-2011 și a  fost directoare a postului Euro TV între 2011-2014.

Citiți aici despre beneficiarii televiziunilor

În noiembrie 2016,  președintele Nicolae Timofti i-a conferit Ecaterinei Stratan titlul onorific „Om Emerit”, pentru „merite în dezvoltarea televiziunii naţionale, contribuţie la promovarea valorilor moral-spirituale şi înaltă măiestrie profesională”.

La concursul pentru fotoliul de director al IPNA „Teleradio-Moldova” au mai depus CV-urile jurnaliștii Sergiu Praporșcic și George Iosip.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *