Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Președinta Maia Sandu a…

VIDEO Președinta Maia Sandu a fost primită la Palatul Cotroceni de către omologul său român

Sursa: Captură foto Administrația Prezidențială de la București

Președinta Maia Sandu, care efectuează o vizită de lucru în România, a fost primită la Palatul Cotroceni de către omologul său român Klaus Iohannis.

Cei doi șefi de stat urmează să facă declarații de presă.

Cu puțin timp în urmă, Președinția a anunțat că președinta Sandu s-a întâlnit în această dimineață cu prim-ministrul român Marcel Ciolacu. Aflată în aceste zile la București, șefa statului a discutat cu premierul român despre cooperarea dintre R. Moldova și România.

„În cadrul discuțiilor, interlocutorii au  reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Președinta Maia Sandu a subliniat că sprijinul necondiționat al României ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții acasă și să avansăm cu pași hotărâți pe calea aderării la Uniunea Europeană”, a anunțat Președinția R. Moldova.

Sursa: președinția R. Moldova

De asemenea, președinta Sandu va participa la congresul Partidului Popular European, unde va ține un discurs și va avea întrevederi cu mai mulți omologi. 

Congresul Partidului Popular European are loc dinaintea alegerilor europarlamentare și va alege principalul candidat al partidului la șefia Comisiei Europene. La eveniment vor participa peste 2 000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care vor fi şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.