Cine e Stephane Christophe Bride

Stephane Christophe Bride, noul ministru al Economiei a fost prezentat colectivului instituției de către Prim-ministrul Chiril Gaburici. Premierul i-a urat succes dlui Stephane Christophe Bride în noua sa funcție, menţionând necesitatea colaborării, consolidării efortului pentru a face faţă tuturor provocărilor economice, dar şi a continua reformele începute.

„Urmează o perioadă dificilă în care vom face tot posibilul pentru a stabiliza situaţia creată pe piaţa din R. Moldova. Avem deja un Plan de acţiuni pe termen scurt, dar şi mediu, de aceea avem nevoie de implicarea voastră pentru implementarea acestora cu succes, iar domnului ministru revenindu-i o responsabilitate enormă şi un rol important în acest sens”, a menţionat premierul.

„În calitate mea de viceprim-ministru şi ministru al Economiei îmi voi îndrepta efortul pentru realizarea Programului de guvernare, care este unul ambiţios. Deoarece vin din sectorul privat şi cunosc aşteptările antreprenorilor, mă voi focusa în principal pe finalizarea şi implementarea reformelor inițiate în domeniu îmbunătăţirii mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor străine directe în economia naţională ”, a afirmat Stephane Christophe Bride.

Noul Viceprim-ministru şi ministru al Economiei a venit în politică din sectorul privat, deţinând anterior funcţia de manager la Grant Thornton SRL Moldova şi România. El are o experiență de peste 20 de ani în contabilitate, audit, consultanţă în management şi fiscalitate, deţinând numerose funcţii, printre care funcţia de director la „EY Moldova” în perioada 2006 – 2010, consilier pe Comerț Exterior al Franței în R. Moldova în 2012, vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al Camerei de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova în 2013-2014. În ultimii şase ani, oficialul a condus proiecte la bănci şi companii de asigurări din Moldova, pe parcursul carierei sale actinvând în companii din Franţa, Camerun, Coasta de Fildeș, Iordania, România ş.a.

Stephane Christophe Bride a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Economiei, în prezenţa şefului statului şi a premierului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. victor

  e un profesionist de la care se asteapta multe, sa vedem cum se ispravesti, apropo nu m-am asteptat de la PDM ca va aduce un strain , credeam ca alde PL o poate face, dar PDM chiar ma uitmit, ma bucura faptul dat.

 2. Valentin

  Important ca e un specialist de calitate ce cunoaste foarte bine situatia economica din tara, cred ca experienta pe care o are o sa se transcrie in rezultate notabile la ministerul pe care urmeaza sa il gestioneze.

 3. Stepan

  Mita e buna nu dupa culoarea blanei dar dupa cum prinde soareci. Ramine sa vedem cit de bine se va descurca in functia la carea fost investit, dar nu si sa facem presupuneri.

 4. Dumitru

  Cum spunea si Leanca azi, nu stiu nici eu multe despre Bride, dar are un CV impunator, ce ne reflecta un profesionalism din domeniu. Asa ca am asteptari mari de la noul ministru, de origini europene.

 5. Veronika

  Vom vedea ce va face. Speram sa nu ne vinda la eurropeni ca pe nite oii la turg. Speram ca va fi un om intelept nu un tilhari ca si ceilanti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *