Banii PPDA în 2018: de unde provin și cum au fost cheltuiți

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) a avut pe parcursul anului 2018 venituri de peste 442 de mii de lei, banii constituind subvenții din bugetul de stat, donații și cotizații de membru de partid. Resursele financiare au fost cheltuite, în mare parte, pentru presă, materiale promoționale și pentru întreținerea sediilor.

În 2018, PPDA a primit donații în valoare totală de 216 504 de lei.

Cel mai generos sponsor al partidului este omul de afaceri Alexandru Machedon, șeful companiei StarNet. Acesta a contribuit la visteria formațiunii politice cu 57 250 de lei. Aportul vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, la bugetul formațiunii a constituit 26 de mii de lei, iar cel al secretarului general al partidului, Chiril Moțpan, 3 000 mii de lei. În lista donatorilor figurează doar o singur persoană cu numele similar șefului PPDA, Andrei Nastase. Aceasta a donat o mie de lei partidului.

Formațiunea a primit donații și sub formă de corturi, mese, scaune și petrol, valoarea cărora este estimată la 22 500 de lei.

Cei 14 mii de membri de partid au contribuit cu 28 380 de lei, sub formă de cotizații, la bunăstarea partidului. Din bugetul de stat, PPDA a primit subvenții în valoare de 155 414 lei.

Totodată, între 1 ianuarie 2018 și 10 decembrie 2018, PPDA a făcut cheltuieli în valoare de 431 870 de lei. Mai bine de jumătate din această sumă a fost plătită pentru presă și materiale promoționale. Întreținerea sediilor partidului a costat peste 166 mii de lei. În același timp, PPDA susține că pentru deplasările în țară și în străinătate pe parcursul anului nu a cheltuit decât 5 500 de lei.

Raportul PPDA privind gestiunea financiară pentru perioada 1.01.2018-10.12.2018 a fost depus la Comisia Electorală Centrală pe 26 decembrie, odată cu cererea blocului ACUM de a fi înregistrat drept candidat electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Foto antet: privesc.eu

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *