Alegeri locale: 10 reprezentanți ai PDM din 10 au câștigat mandatul de primar

Pe 3 decembrie curent, a avut loc loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului orașului Sângera, municipiul Chișinău și comunei Berlinți, raionul Briceni. Alegătorii au ales între doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Tot ieri, în comuna Lăpușna, raionul Hâncești, s-a desfășurat votarea repetată pentru alegerea primarului comunei. Astfel, în toate cele trei localități, primari au devenit reprezentanți ai PDM.

Totodată, în primul tur al alegerilor locale, alți 7 candidați PDM au câștigat mandatul de primar, obținând majoritatea voturilor: Colenco Vasili, s. Fundurii Noi, Glodeni; Rotaru Nicolae, în comuna Ghilicenii, Telenești; Todorov Anatoli, comuna Plopi, Cantemir; Ungureanu Vladimir, comuna Sărăteni, Leova; Zdraguș Ludmila, comuna Ștefănești, Florești; Beju Nicolae, comuna Zârnești, Cahul; Scutaru Ion, comuna Căpriana, Strășeni.

În prezent, aproape jumătate din cei 898 de primari din R. Moldova sunt afiliaţi Partidului Democrat. La Sângera, alegerile au avut loc, după ce fostul primar, Mihail Lari, a fost găsit împușcat în cap în ograda casei sale la sfârșitul lunii iulie

Citiți și: PDM își extinde lista primarilor cu șapte nume. În ce localități candidații democrați au câștigat scrutinul din primul tur 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Adevarul

    Treaba lor, cetatenii si-au facut alegerea sa, care trebuie sa fie respectata de celelalte partide din Moldova. Cu atat mai mult ca restul nici n-au venit cu un candidat al sau.

  2. Un partid care are sustinerea UE-ului, faci pasi fermi in guvernare. Eu cred ca lumea se bazeaza pe ceva logic , cind aleg un primar nu? Nu vor alege primari care nu vor face nimic si vor striga doar jos PLAHA.

  3. Andrei

    Poftim, indiferent cît nu i-ar critica unii pe democrați, alegătorii îi susțin din ce în ce mai mult și le acordă votul de încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *