Principală  —  IMPORTANTE   —   Vladislav Clima a acționat-o in…

Vladislav Clima a acționat-o in judecată pe președinta R. Moldova, Maia Sandu: solicită verificarea legalității decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

Magistratul Vladislav Clima a acționat-o in judecată pe președinta R. Moldova, Maia Sandu. Clima solicită Judecătoriei Chișinău sa verifice legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

Anterior, pe 11 iunie, Vladislav Clima a expediat o cerere prealabilă în adresa Președinției prin care a solicitat verificarea legalității și anularea decretului semnat de președinta R. Moldova, Maia Sandu, prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Solicitat atunci de Ziarul de Gardă, Vladislav Clima a spus că „deși legea îi oferă dreptul de a cere suspendarea decretului la autoritatea emitentă și apoi în instanță, la etapa prejudiciară nu va face uz de el pentru a nu admite utilizarea justiției în campanie electorală”.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anulat vineri, 28 mai, decretul fostului șef de stat Igor Dodon, prin care magistratul Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.