Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Viorel Morari a fost scos…

Viorel Morari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită

Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită. O ordonanță în acest sens a fost semnată de către Stela Barbă, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS), notează Anticorupție.md.

Morari a fost scos de sub urmărire penală pentru că a expirat termenul prevăzut de lege pentru menținerea acestuia în calitate de bănuit.

„Potrivit prevederilor art.63 din Codul de Procedură Penală, organul de urmărire penală nu este în drept să mențină în calitate de bănuit persoana în privința căreia a fost dată o ordonanță de recunoaștere în această calitate mai mult de trei luni, iar cu acordul procurorului general sau al adjuncților săi, mai mult de șase luni”, se arată în ordonanță.

Procurorul a mai invocat că în perioada februarie-martie, organul de urmărire penală a expediat comisii rogatorii în șase țări, au fost dispuse expertize judiciare în domeniul energeticii și contabilității, tehnico-criminalistice, pentru acumularea probatoriului, însă acestea nu au fost executate.

Procuratura Generală menționa anterior că temei pentru inițierea noului dosar pe numele lui Morari au servit „materialele jurnalistice, verificate și confirmate în cadrul procesului penal de către instituțiile de stat abilitate, care relatau despre caracterul disproporționat al veniturilor declarate de ex-procurorul-șef al PA în raport cu situația materială reală a membrilor familiei și rudelor acestuia”.