Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Un moldovean este cercetat…

VIDEO Un moldovean este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale și corupere activă: A încercat să ofere mită unui polițist de frontieră pentru a-și recupera mașina, ridicată într-un alt caz

A încercat să ofere mită unui polițist de frontieră pentru a-și recupera mașina, ridicată într-un caz de organizare a migrației ilegale, iar în rezultat s-a ales cu un al doilea dosar penal, deschis pentru corupere activă. Este vorba despre un conațional, depistat la frontieră în timp ce asigura pentru doi bărbați ucraineni trecerea ilegală în R. Moldova.

Polițiștii de frontieră spun că în baza unei informații operative precum că un locuitor al raionului Ceadîr Lunga organizează trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii Ucrainei, contra mijloacelor bănești, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei au acțiuni de control și supraveghere a segmentului de competență.

„Ca urmare au fost depistate în flagrant patru persoane, doi cetățeni ucraineni și doi cetățeni moldoveni, ultimii au reușit să fugă de la fața locului, abandonând și mijlocul de transport. În declarații, bărbații ucraineni au recunoscut că ilegal au intrat în R. Moldova și că ar fi plătit suma de 3 500 dolari moldovenilor pentru a le facilita trecerea frontiera de stat.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, unul dintre ei fiind și persoana pe care exista informații operative. În cadrul procedurilor de documentare a cazului, anume acest moldovean a propus și a transmis angajatului Poliției de Frontieră, cu funcție de conducere, o sumă de 700 dolari, pentru a-și restitui mașina. Încercarea de oferire a mitei a fost denunțată la CNA”, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Astfel, anunță polițiștii de frontieră, au fost pornite două cauze penale: organizarea migrației ilegale, diferite materialele acumulate la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze speciale (PCCOCS) oficiul Sud, corupere activă – Centrul Național Anticorupție (CNA_ oficiul Sud.

Poliția de Frontieră susține că va întreprinde și în continuare un spectru larg de măsuri specifice privind combaterea migrației ilegale, dar și promovarea angajaților care denunță orice ilegalitate.