Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Un colonel al structurilor…

VIDEO Un colonel al structurilor de forță – reținut pentru trafic de droguri

Sursa: politia.md

Doi bărbați au fost reținuți de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigație (INI), pentru trafic de droguri, unul din aceștia fiind un colonel al structurilor de forță.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, cei doi au vârste de 40 și, respectiv, 43 de ani. În urma perchezițiilor din Chișinău, au fost depistate droguri de tip PVP (denumit și „sare,” care produce simptome cardiovasculare și neurologice, precum paranoia sau halucinații), accesorii pentru consum de droguri, cinci telefoane mobile, cartele bancare, precum și mijloace bănești care ar proveni din vânzarea drogurilor.

Unul din bănuiți era anunțat în căutare, după ce fusese condamnat la 3 ani de închisoare, pentru mai multe infracțiuni, inclusiv legate de circulație ilegală a drogurilor.

În urma perchezițiilor, ambii au fost reținuți pentru 72 de ore. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea arestului preventiv, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.