Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ ULTIMA ORĂ: Încă o…

VIDEO ULTIMA ORĂ: Încă o persoană, condamnată la închisoare, a fost eliberată de instanță după ce Procuratura a inițiat revizuirea cauzei

Magistrații au decis suspendarea executării pedepsei aplicate fostei angajate a Moldindconbank (MICB), Olga Pungă, condamnată la opt ani și jumătate de închisoare, fiind acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari. O decizie în acest sens a fost luată de către Judecătoria Hâncești, care a admis demersul înaintat de către reprezentanții Penitenciarului nr. 7 Rusca.

„Instanța de judecată a dispus să fie pusă în libertate, imediat, doamna Olga Pungă. Suntem foarte mulțumiți de această hotărâre. Cu regret, a trebuit să așteptăm mai mult timp pentru că, deși demersul a fost înaintat pe 6 martie, mai mult de trei luni a fost examinat chiar și din cauza greșelilor anterioare admise de către instanța de judecată”, a precizat avocatul Victor Munteanu.

Sursa Video: Sorin Stati

Decizia cu privire la suspendarea executării pedepsei a fost luată în contextul deschiderii procedurii de revizuire a sentinței Olgăi Punga, „în temeiul stabilirii circumstanțelor noi de care instanța nu a avut cunoștință la emiterea hotărârii”.

„Sperăm că și revizuirea va fi făcută corect pentru ca să demonstrăm că tot ce a avut loc în privința doamnei Olga Pungă a fost ilegal, abuziv, și a stricat soarta unui om din cauza faptului că cuiva nu i-a plăcut că dumneaei a refuzat să dea declarații împotriva lui Veaceslav Platon”, a mai adăugat avocatul Victor Munteanu.

În februarie curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a susținut că 38 de dosare, printre care se număra și cel al Olgăi Punga, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost inițiate la comandă politic, vor fi revizuite de un grup de lucru din cadrul Procuraturii Generale. 

Sursa: Sorin Stati

La 3 ianuarie 2018 Judecătoria Buiucani a condamnat-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de închisoare. Ulterior, la 10 iulie 2018 Curtea de Apel a recalificat acuzația și a condamnat-o la 2,5 ani de închisoare pentru abuz de serviciu. Curtea Supremă de Justiție a anulat însă decizia CA și a confirmat decizia instanței primare, condamnând-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de detenție.

Olga Pungă a fost acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari în componența unei grupări criminale. Potrivit soțului acesteia, dosarul ar fi fost intentat după ce ar fi refuzat să depună mărturii împotriva lui fostului deputat și om de afaceri, Veaceslav Platon.