Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Stanislav Pavlovschi despre reformarea…

(VIDEO) Stanislav Pavlovschi despre reformarea justiției

Stanistav Pavlovschi, fost judecător din partea RM la CEDO, desemnat în calitate de candidat la funcția de ministru al Justiției, susține că fenomenul corupției a pătruns în toate sferele de activitate, inclusiv în cel judecătoresc. În acest sens, dacă îi va fi oferită posibilitatea, magistratul își propune să inițieze o serie de reforme implementate structural.

Din toată Convenția Europeană, cel mai important articol este art. 6, care garantează dreptul la un proces judiciar echitabil. Deoarece toate celelalte drepturi pot fi apărate doar pe cale judiciară. În cazul în care sistemul judecătoresc nu-și face datoria, celelalte drepturi rămân practic irelevante”, susține Pavlovschi. Acesta mai consideră că guvernele de până acum nu au dorit să reformeze justiția.

Astăzi, 4 ianuarie 2015, Guvernul Sturza, care îl propune pe Stanislav Pavlovschi la funcția de ministru al Justiției, va cere votul de încredere în cadrul unei ședințe extraordinare a deputaților. Totuși, șansele ca acesta să fie învestit sunt minime, dat fiind că doar trei fracțiuni parlamentare și-au manifestat disponibilitatea de a vota un Executiv în frunte cu Ion Sturza. Este vorbva despre liberali, liberal-democrați și grupul Leancă.

Sursa Video: www.ZdG.md