Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Percheziții în Penitenciarul 13…

VIDEO Percheziții în Penitenciarul 13 din capitală, într-o cauză penală ce vizează o organizație criminală, formată din deținuți și persoane aflate în libertate

Sursa foto: poliția.md

Ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai INI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale(PCCOCS), în colaborare cu angajații Penitenciarului 13 ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au efectuat, în perioada 12-19 martie, mai multe percheziții în Penitenciarul nr. 13 din municipiul Chișinău și au documentat acțiunile unor deținuți, dar și persoane aflate în libertate, într-o cauză penală ce vizează o organizație criminală, se arată într-un comunicat joi, 21 martie.

Urmare a perchezițiilor în celulele deținuților, care se conformează și susțin regulile hoțești și cele ale unei organizații criminale, au fost stabilite mai multe ascunzișuri special amenajate, de unde au fost ridicate zeci de telefoane mobile și mai multe înscrisuri de ciornă, care prezintă interes pentru cauza penală.

„Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, în comun cu ofițerii Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat acțiunile unor membri într-o cauză penală ce vizează o organizație criminală, formată din deținuți, dar și persoane aflate în libertate, implicate în procesul de acumulare a mijloacelor băneşti în aşa numitul „общак”, pentru susținerea organizaţiei criminale, în urma estorcărilor de bani de la persoanele fizice, acţiunilor de şantaj, circulației ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârșite pe teritoriul R. Moldova, țărilor Uniunii Europene și CSI”, spun oamenii legii.

Polițiștii întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale organizației criminale, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale, comise de aceștia.