Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ O nouă ședință de…

VIDEO O nouă ședință de judecată în dosarul imobilelor „Casa Modei” și clădirea Asito, amânată. Avocatul lui Russu: „Calificăm această amânare ca o tergiversare intenționată a examinării cauzei”

O nouă ședință de judecată în dosarul imobilelor „Casa Modei” și clădirea Asito a fost amânată miercuri, 28 aprilie. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmau să decidă astăzi cui aparțin imobilele care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Unul dintre avocații omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrate, susține că amânarea ședinței reprezintă o „tergiversare intenționată a examinării cauzei”.

„Ședința a fost amânată la cererea a nu știu câta oară a avocaților lui Platon, care au solicitat pregătirea pledoariilor pentru ședința de judecată. În același timp, tot ei au prezentat majoritatea probelor suplimentare la materialele dosarului, astfel încât toate probele sunt cunoscute. Noi calificăm această amânare ca o tergiversare intenționată a examinării cauzei”, a spus avocatul lui Russu.

Potrivit lui Istrati, următoarea ședință urmează să aibă loc pe 5 mai, la ora 15:00.

Ion Crețu, unul dintre avocații lui Platon, spune că este vorba despre o „spălare de bani”.

„Astăzi s-a cercetat materialele cauzei. Am transmis o explicație în scris cu privire la transferurile de la Vladimir Plahotniuc către Vladimir Russu și de la Vladimir Russu către Vladimir Plahotniuc, prin care procurorul a confirmat faptul că sunt așa informații și se investighează în cadrul cauzei penale. Avocații lui Vladimir Russu au zis că au fost recepționați așa bani, însă, pentru clădirea denumită „Casa Albă”. Este o spălare de bani, deoarece transferurile acestea și prețul mizer de cumpărare a „Casa Modei” și clădirea Asito, care, de fapt, ele costă mult mai mult, dar au fost făcute intenționat transferuri pentru a legaliza tranzacția și a transmite dreptul de proprietate”, a spus Crețu.

Omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.

Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.

Citește și: